Your Business Tagline

Click this text to edit. Tell users who you are or what you do.

LEARN MORE

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Projects

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Ward Green, Barnsley

Before and after photos at a property in Ward Green, Barnsley. Garden lighting throughout and a stainless steel sphere water feature, two contrasting stone flags used throughout with resin joint compound and patio sealer. This transformation has had high quality materials used throughout and is full of finishing details.

Learn More

Large elegant steps were designed leading down to a large patio area. All the walls and steps covered with coloured render, topped off with stone flags to suit.

The decking area was extended finished with composite decking boards, a private cedar wood screening and a bespoke handrail.

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Keresforth - Pizza Oven & Patio

In Keresforth, Barnsley, we created a rear garden and pizza oven to the client's specifications. Here you can see a variety of areas to which Yorkshire Landscaping Concepts can provide.

The large bottom patio area was formed with granite flags leading up to random stone retaining walls and the upper patio and garden area.

Softened curved edges of these 50mm natural stone steps provide a smooth finish to what the client wanted; leading up to the large garden area of natural stone coursed patio and turf surrounded by walls created from random stone.

Above you can see a large pizza oven and BBQ area to which it was built with high quality walling stone, with additional features from the client's requests.


Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn Mor

Gawber

In Gawber, Barnsley, a rear garden was transformed to create a modern look to the client's preferences. This garden shows complete works  such as the patio area, individual pillars made from reused random stone from the existing house, artificial grass, and made to measure fencing panels.


Above, natural stone pillars with slate toppers can be seen as the surrounding area of the garden, to which blue patio lights were incorporated into them to create an ambient garden. Artificial grass was used for the garden area, alongside a rustic slate patio. Between the pillars, made to measure cedar wood fence panels were included to create a boundary of the garden itself. 

The garden was surrounded by a driveway and parking area to the rear, to which we then built a flawless boundary garden wall with reused random stone from the existing house that was no longer needed, with slate toppers.



Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Kingstone - Rear Garden & Driveway

This project in Kingstone, Barnsley was a comprehensive project which involved creating a rear garden of a newly built property, a side access, and front driveway. It involved an extensive amount of landscaping and design to the client's preferences to create a beautiful modern garden and driveway.

In the below pictures, it can be seen within the rear garden, rainbow flags with black resin joints forming a patio and detailed curved steps, combined with white render, to the upper garden area. 

LED spot lights were integrated into the white render of the steps to allow soft lighting. Adjacent to the steps, was created a semi-circular retaining wall made from wooden sleepers to which also had LED up lights carry through the ambience of the garden. This retaining wall then leads onto a white rendered curved feature wall, created for a water feature design.

The curved feature wall then flows down to the access path at the side of the property, again with integrated lighting for brightness and rainbow flag toppers with softened curved edges. 

At the end of the access path is a tanalised pine gate attached to lapped tanalised pine fencing along the top of the rendered wall.

At the front of the property, the white rendered wall continues to the end of the driveway completed with blue slate toppers and continued lapped fencing. The driveway was a tarmac base with blue cobbled edgings, including a diamond pattern for effect, ready for the completion of a resin bound driveway.

Raised wooden sleepers were used to construct together two entrance planters. 

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Sheffield

In Sheffield, we were part of a large barn conversion, to which the finished product became a large private home. We provided two forms of retaining walls, one was built to retain the land at the rear of the building using brick masonry. The second was to retain the land at the far side of the building using sleepers, to allow a raised garden area, which then slopes down to the rest of the garden. The wooden sleepers gave feature to the newly installed patio area, that was accessed by the kitchen and dining area of the house.

Learn More

As you can see from the pictures above, red brick was used to create a retaining wall at the rear of the house, to which then cream pebbles were placed for the rear pathway between the building and the wall, allowing a neat finish.


Wooden sleepers were used to create a second retaining wall, connected to the first wall, which then they were shaped to size to form a slope down towards the rest of the garden area. Purple and grey paving was used to create a large patio area adjoining from the kitchen through hideaway sliding doors.

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Sandel, Wakefield- Rear Garden

This little back garden has been made into a lovely garden space involving an Indian stone patio, steps and toppers; walled with artificial stone, injecting a bit of colour with the artificial grass, all finished off with garden lighting within the patio steps.

Learn More

As you can see from the pictures above, red brick was used to create a retaining wall at the rear of the house, to which then cream pebbles were placed for the rear pathway between the building and the wall, allowing a neat finish.


Wooden sleepers were used to create a second retaining wall, connected to the first wall, which then they were shaped to size to form a slope down towards the rest of the garden area. Purple and grey paving was used to create a large patio area adjoining from the kitchen through hideaway sliding doors.

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More

Athersley, Barnsley

In Athersley, Barnsley, the client wanted a nice but subtle new entrance for their residents. Therefore, an archway was built consisting of blue engineering brick segment, finished off with white render and a hand made key stone.

Learn More

As you can see from the pictures above, red brick was used to create a retaining wall at the rear of the house, to which then cream pebbles were placed for the rear pathway between the building and the wall, allowing a neat finish.


Wooden sleepers were used to create a second retaining wall, connected to the first wall, which then they were shaped to size to form a slope down towards the rest of the garden area. Purple and grey paving was used to create a large patio area adjoining from the kitchen through hideaway sliding doors.

Click Here to Add a Title

Click this text to edit. Tell users why they should click the button.

Learn More